pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Sensation white.

Šorīt no rīta atsūtīja īsziņu, ka mūs tomēr nevajadzēšot šodien, varbūt kādu citu dienu, bet uz to paļauties nevar, tāpēc izstāstīšu par visu šo pasākumu tagad un uzreiz.
Tātad, kā jau minēju, baltie cilvēki ir kas īpašs jebkurā pasākumā, bet šajā tas ir jo īpaši svarīgi un, lūk, kāpēc, kas un kā:

  • Canton fair plašāk pazīstams ir ar savu tehnoloģiju izstādi, bet šoreiz, nezinu gan, vai tikai pirmoreiz, izstādes ietvaros ir arī household, furniture sadaļa, kur lielas kompānijas piesakās piedalīties, lai slēgtu visādus pirkšanas-pārdošanas līgumus ar interesentiem. Tā kā tas ir kas jauns šai izstādei, tad, protams, popularitāte, apmeklētība nav liela. Līdz ar to lielāks apmeklētāju skaits (cilvēku piesaistīšana) attaisno izstādes dalībnieku dalības maksu un palielina iespēju slēgt darījumus. Formula ir vienkārša: ja par tevi interesējas baltie, tad tava produkcija ir laba, izstāde tev ir piesaistījusi pat TĀDUS interesentus, un arī ķīniešu apmeklētāji vairāk pievērsīs uzmanību tavam produktam, ja redzēs, ka par to interesējas baltie. 
  • Mūsu uzdevums bija pavisam vienkāršs - izskatīties pieaugušiem, atcerēties savu jauno vārdu, uzvārdu un pārstāvēto firmu, piedalīties prezentācijās, meetingos ar izstādes dalībniekiem un IZSKATĪTIES IEINTERESĒTIEM. Tas, kā izrādījās, neietvēra jautājumu uzdošanu, bet pārsvarā ieinteresētu sejas izteiksmi, pierakstīšanu blociņā, smaidīšanu un vienkārši klausīšanos, jo "ķīnieši būs satraukti, vien jūs ieraugot". Galvenais esot nepieminēt, ka mēs esam studenti, kas, protams, mums nekad nebūtu ienācis prātā, ha, un pie ieejas neparakstīties ar savu īsto vārdu (arī noteikti neienāktu prātā), bet visādi citādi - uztraukumiem nav pamata, jo tā esot normāla padarīšana šajā pasākumā ikkatru reizi.
  • Par ko mēs satraucāmies? Par to, ka izstādē varētu būt arī cilvēki, kas tiešām būtu no Eiropas un kas tiešām gribētu iegādāties preces un kas varētu gribēt ar mums iepazīties un parunāties par biznesu. Kad jautājām, kā tas strādā un kas mums tādā gadījumā jāatbild, mums pateica, lai neuztraucamies, citi baltie pārsvarā būs studenti no citiem campusiem. Paši izstādes organizētāji zina, kas mēs esam, arī īstie biznesmeņi no Eiropas zina, kā šeit notiek visa cilvēku piesaistīšana, tāpēc, jau atkal, uztraukumiem nav pamata.
  • Pasākuma programma - piereģistrēties pie ieejas, apmeklēt meetingus, fotografēties ar visiem pēc kārtas, saņemt dāvanas un ēst viņu organizētās pusdienas, beigās vēl par visu saņemt atalgojumu. Nav slikti, ne?
  • Kas vēl interesanti? Mūs vakar atnāca pārbaudīt. Jā, gluži kā lietas. Skatījās uz mums un mēģināja saprast, vai izskatāmies pietiekami nobrieduši un inteliģenti, lai varētu tēlot baigos biznesmeņus. Fū, testu, vērtēšanu izgājām, deram
Tādas, lūk, ir tās trakās, nesaprotamās ķīniešu lietas, tā arī tu sāc justies īpašs tikai savas ādas krāsas dēļ, bet, hmm, jo vairāk es te dzīvoju, jo vairāk sāku mīlēt savu rasi, savu ādas krāsu, savu valsti un tās kultūru, un galvenokārt cilvēkus un viņu domāšanas veidu. Zinu, zinu, ka tas viss tāpēc, ka viņiem te ir pilnīgi citas vērtību sistēma, cits domāšanas veids, cita politiskā filosofija, un es to mācos pieņemt, cenšos to izprast un novērtēt, bet tas individuālisms laikam ir pārāk dziļi iesēdies, lai varētu paskatīties uz ko citu, pilnīgi pretēju esam, vēsi un ar apbrīnu.

Un, un, te ir tik grūti nopirkt ādas kopšanas līdzekļus, kam nebūtu baltinoša efekta!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru